سردار محمدرضا موحد، فرمانده سپاه امام علی بن ابی‌طالب (ع) استان قم در دیدار با مسئول و اعضای ستادی هیئت خادم‌الرضا (ع) با تأکید بر اهمیت نقش‌آفرینی جریان‌های مردمی در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی، از کم‌توجهی به مسائل فرهنگی در تخصیص اعتبارات انتقاد کرد و خواستار تقویت پشتیبانی از برنامه‌های امیدآفرین ویژه نوجوانان و جوانان شد.

وی با اشاره به روند رو به رشد هیئت خادم‌الرضا (ع) در سال‌های اخیر اظهار کرد: این هیئت از پایه‌های اصلی فعالیت‌های فرهنگی در استان قم است و خوشبختانه با محورهایی که مورد نظر رهبر معظم انقلاب است، نزدیکی بیشتری پیدا کرده و حضور سخنرانان و مداحان توانمند در برنامه‌های این هیئت قابل‌تقدیر است، اما باید بیش از پیش به استفاده از ظرفیت‌های محتوایی در مناسبت‌های خاص توجه داشت.

وی افزود: این هیئت در بسیاری از مناسبت‌های طول سال، برنامه‌های خوبی به مرحله اجرا در آورده است و در حقیقت کار یک دستگاه فرهنگی را به دوش می کشد.

فرمانده سپاه استان قم، با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب درباره جنگ شناختی دشمن، خاطرنشان کرد: چند سال پیش رهبر معظم انقلاب فرمودند که دشمنان ایمان و امید مردم، به‌ویژه نسل نوجوان و جوان را هدف قرار داده است و امروز نیز دشمن تلاش دارد ذهن‌ها و دل‌های نسل جوان را تسخیر کند، اما متأسفانه برخی مسئولان فرهنگی کشور نسبت به این هشدارها بی‌توجهی نشان دادند و همین امر موجب موفقیت نسبی دشمن شده است.

وی ادامه داد: امروز درگیر خرمشهرهای فرهنگی هستیم؛ نه در میدان جنگ سخت، بلکه در عرصه‌ای پیچیده‌تر و سخت‌تر جنگ نرم که در این مسیر، لازم است هیئات مذهبی و مجموعه‌های فرهنگی، به ویژه در حوزه جهاد تبیین، امیدآفرینی، ترویج ازدواج آسان، تقویت جبهه مقاومت و بحث جمعیت، فعال‌تر و هدفمندتر عمل کنند.

سردار موحد با اشاره به محدودیت شدید منابع مالی سپاه و بسیج اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد برنامه‌های فرهنگی ما، به‌ویژه در بخش نوجوانان و جوانان، از طریق مشارکت مردمی و کمک‌های خیرین اجرا می‌شود. حتی برنامه‌های تابستانی و اردوهای فرهنگی سپاه نیز با دشواری‌های تأمین اعتبار مواجه‌اند.

فرمانده سپاه استان قم با اشاره به برنامه بازسازی واقعه غدیرخم که از شب عید غدیر تا روز مباهله در کنار باغ‌موزه دفاع مقدس قم برگزار می‌شود، تصریح کرد: در این برنامه ۶ بخش از زندگی حضرت امیرالمؤمنین (ع) شامل تولد در کعبه، ایمان‌آوردن، ازدواج، لیلة‌المبیت، مباهله و غدیر، به صورت نمایشی و هنری اجرا می‌شود که طراحی و اجرای این پروژه با مجموعه سپاه است، اما در زمینه پشتیبانی، به کمک سایر نهادها و خیرین نیازمندیم.

وی با گلایه از ساختار بودجه‌ای کشور که نسبت به اعتبارات فرهنگی کم توجهی می‌شود گفت: در جلسات با نمایندگان مجلس نیز مطرح شد که حتی بودجه‌هایی که در اختیار آنان قرار دارد، صرفاً به پروژه‌های عمرانی و اقتصادی تخصیص یافته و امکان استفاده از آن در حوزه‌های فرهنگی، به‌ویژه برای نیازهای استان، وجود ندارد.

سردار موحد در ادامه از اجرای طرح آمادگی دفاعی دانش‌آموزان به‌عنوان یک الگوی موفق یاد کرد و افزود: در این برنامه، دانش‌آموزان ضمن آموزش نظامی، در فضایی امیدآفرین با برنامه‌های فرهنگی، تفریحی و آموزشی همراه می‌شوند. به‌عنوان نمونه، با رایزنی انجام شده، ناهار این دانش‌آموزان به‌مدت دو سال متوالی توسط شرکت گاز تأمین شده تا امکان اجرای کامل برنامه تا عصر فراهم شود.

وی با بیان اینکه بسیاری از این نوجوانان در آغاز روز با روحیه‌ای افسرده و ذهنی آسیب‌دیده از فضای مجازی وارد اردو می‌شوند، گفت: اما با پایان برنامه، شاهد تغییر محسوس در روحیه آن‌ها هستیم. حضور در کنار نیروهای سپاه، انجام فعالیت‌های ورزشی مانند راپل، فوتبال ساحلی، صخره‌نوردی، در کنار تبیین دستاوردهای علمی کشور توسط اساتید به زبان خود نوجوانان، تأثیرگذاری قابل توجهی داشته است.

فرمانده سپاه قم در پایان تأکید کرد: اگر بتوانیم این نوع برنامه‌ها را با حمایت‌های مادی و معنوی لازم ادامه دهیم، قطعاً در جهاد تبیین و بازسازی امید در دل نوجوانان موفق خواهیم بود. اما لازم است دستگاه‌های مسئول نیز همراهی لازم را در تأمین اعتبارات فرهنگی داشته باشند.

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده + 12 =